Proiect Asciatia Valori Dobrogene
Proiect

STRATEGIA  OCUPĂRII


Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Proiect

Croitor

Cine sunt si cu ce se ocupă?

Croitorul sau croitoreasa reprezintă specialistul implicat în confecționarea de haine de toate felurile.

Care sunt îndatoririle postului?

Un croitor sau o croitoreasă ia măsurile clienților, dă sfaturi cu privire la hainele potrivite și la alte produse - măsoară, croiește, taie și îmbină bucățile de îmbrăcăminte - pregătește tipare pe computer pentru tot felul de lucruri de îmbrăcăminte - ajustează, pregătește și întreține mașinile de cusut de diferite tipuri - face jachete, pantaloni, haine, pardesie, costume, rochii, rochii de seară, compleuri, jachete de seara, costume și alte obiecte de acest fel - face sutiene, costume de baie, slipuri, bluze, camăși, fuste, mănuși, pijamale, pulovăre, jupe și lenjerie elastică - brodează diferite ornamente și aplicații pe haine și pe lenjerie - face corturi turistice și medicale. Ocupația derulate în ateliere mici presupune o foarte bună colaborare cu clienții și o preocupare continuă în satisfacerea solicitărilor acestora.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii?

Munca se desfășoară în ateliere de croitorie, în fabrici de îmbrăcăminte și acasă, într-un mediu cu efecte adverse minime, cu excepția zgomotului.

Ce instrumente / echipamente folosesc? 

Cele mai folosite echipamente sunt mașinile de cusut, acele, ața, foarfeci, fiare de călcat și computere. Trebuie sa fiți îndemânatic.


Inapoi la listing infocursuri

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați
www.fonduri-ue.ro
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
SC INFOTRUST-DESIGN SRL este operator de prelucrare a datelor cu caracter personal autorizat sub nr.18481.
ASOCIATIA VALORI DOBROGENE este operator de prelucrare a datelor cu caracter personal autorizat sub nr. 34415.